Po roce naše družstvo opět na Rescue marathonu s názvem "MOVIE EDITION"

Po roce se naše družstvo složené ze členů výjezdové jednotky zúčastnilo tradičního Rescue marathonu pořádaného pro družstva záchranářů, jak z oblasti zdravotníků tak i hasičů. Zhruba dvacet pětičlenných hlídek se během víkendu (od pátku 23.9. do neděle 25.9.2016) vystřídalo u různých navozených situacích. Charakteristický je tento marathon v podobě několika připravených stanovišť v terénu a navozené noční modelové situace. Na každém stanovišti je připravena jiná modelová situace, kde lidé v týmu musí vzájemnou spoluprací provést záchranou a zdravotní péči poškozeným osobám.
Vše začalo hned v pátek nočním zásahem. Na účastníky byla připravena společná hromadná akce pro všechny přítomné členy, kdy byla nutná spolupráce a koordinace všech. Jednalo se o požár na diskotéce, kde bylo simulováno spousty zraněných, popálených, opilých a i agresivních osob. Koordinace hasičů, zdravotníků a policistů byla fyzicky a psychicky velmi náročná. Celý noční zásah trval zhruba 4h a byl ukončen ve 3h ráno.
Po krátkém spánku s ranním budíčkem v 6:30 nastala sobota, kde na družstva čekala trasa dlouhá cca 25km se stanovišti, na kterých byly k plnění různé záchranné akce. Letošní trasa byla ve tvaru dvojité osmičky a to proto, aby se na několika stanovištích potkaly dvě družstva na jednou, která se musela dokázat spolu zkoordinovat při záchranářských a lékařských pracích.
Podle letošního názvu „MOVIE EDITION“ byly tematicky sestaveny i události na každém stanovišti a figuranti byly převlečeni do postav filmových hrdinů z filmů jako např. Indiana Jones, 96 hodin, Vinnetou, Asterix a Obelix, Rekviem pro panenku, apod.
Tato akce je velmi zdařilou přípravou pro situace při záchranných pracích. Perfektně připravený celý víkend od organizátorů, reálně namaskovaní figuranti s úžasnými hereckými výkony navozovali situace, které od skutečnosti byli k nerozeznání. Účastníci, kteří trasy absolvovali, si zaslouží pochvalu za předvedené výkony a fyzickou a psychickou odolnost, kterou museli prokázat. Všechny tyto zkušenosti se jistě projeví ve větší odolnosti a připravenosti při reálných zásazích v poskytnutí první pomoci.
Letošního Marathonu se zúčastnili Ondra Málek (velitel týmu) Jarda Pol, Tomáš Novák, Jakub Novák, Honza Hanč. Jako figurantky jsme si sebou vezli Janu Andrýskovou a Věru Polovou. Fotografem a tichým pozorovatelem byl Roman Pátek.
Všem je nutné poděkovat za výbornou reprezentaci.
Odkaz na ukázku z marathonu:
https://www.youtube.com/watch?v=sXUT1uPRBHg

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...