Bilance zásahů výjezdové jednotky v roce 2015

Výjezdy v roce 2015 v číslech:

Celkový počet výjezdů             82
k dopravní nehodě                   31
k technické pomoci                  29
požár                                       16
planý poplach                            4
taktické cvičení                          1
ostatní                                        1

Rok 2015 byl pro výjezdovou jednotku našeho sboru statisticky nejvytíženějším rokem v historii. Jak je patrné s uvedených čísel, tak zásah byl v průměru za každých 4,5 dne.  Na velkém počtu výjezdů se podepsalo především velmi teplé a suché léto, které zapříčinilo mnohé požáry, a které způsobilo i časté výjezdy v podobě technické pomoci – např. likvidace bodavého hmyzu. Největší počet zásahů byl však u dopravních nehod, které se staly v oblasti působení naší jednotky.  Od roku 2014, kdy jsme zařazeni jako jednotka předurčená k dopravním nehodám, to je nejvyšší počet výjezdů k těmto událostem.
Na výjezdech se podílelo během roku celkem 16 členů výjezdové jednotky SDH. Účastnit se na výjezdech není jenom „přiběhnout“, sednout do auta a jet, ale je to především velmi náročná příprava, která je u všech těchto členů vyžadována. Díky zařazení jednotky do JPII, což je hned po profesionálních hasičích následné zařazení, tak jsou na členy požadovány i větší nároky. Výjezd cca do 5 minut, školení, taktická příprava, fyzická příprava, psychická příprava, získávání odborností atd. je nedílnou součástí všech těchto lidí. O údržbě a práce na technice, kdy některá již není už nejmladší, by se dalo psát dlouze. Vždy je však na 100% připravena k výjezdům a k vlastnímu zásahu. Obrovské množství hodin, které jsou za tím vším, nejsou na první pohled vidět, ale vše je následně zúročeno při samotném výjezdu.

Všem členům výjezdové jednotky patří velké poděkování za jejich smysluplnou a záslužnou práci!

Fota ze zásahů z roku 2015 naleznete zde.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...