Výjezdová jednotka se cvičila ve vyprošťování na železničním vagónu

Dne 8. 4. 2014 se část členů výjezdové jednotky zúčastnilo nácviku vyprošťování v rámci pravidelných školení. Vzhledem k tomu, že jsme od letošního roku zařazeni i do výjezdu k dopravním nehodám, tak nám kromě tohoto nastali i povinnosti účastnit se pravidelných školení a nácviků na tyto události.
Školení s praktickým nácvikem se tentokrát konalo v Havlíčkově Brodě u stadionu pod dozorem a odborným dohledem profesionálních hasičů z Havlíčkova Brodu. Na praktický nácvik se nám naskytla možnost pracovat s vyprošťovacím a zásahovým nářadím na již nepotřebném a vyřazeném železničním vagónu, který po mnohá léta sloužil jako stánek pro prodej občerstvení na akcích konaných na místním stadionu a nyní byl úkolem pro hasiče provést jeho rozřezání a rozebrání. Po teoretickém projití zásahu jsme se pustili do samotných prací, kdy jsme si vyzkoušeli, jak obtížné a někdy i složité je dostat se do útrob vagónu ke zraněným v případě mimořádností či vůbec samotná likvidace vagónu.
Po více jak dvou hodinách se nám podařilo „rozebrat“ polovinu tohoto vagónu, což byl náš cíl a úkol. Fyzicky i technicky náročný nácvik nám poskytl další potřebné zkušenosti, které se nám budou hodit v naší práci, ač si všichni přejeme, abychom to nemuseli použít v ostrém zásahu.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...