Den ochrany obyvatelstva na základní škole

V rámci školní akce „Den ochrany obyvatelstva“, která byla určená pro žáky prvního stupně, jsme seznámili děti s činností naší výjezdové jednotky a obecně o činnosti hasičů. Na této akci se zúčastnili např. i zástupci Policie a zdravotníků.
Členové naší výjezdové jednotky seznámili děti s vybavením zásahového vozidla MAN, které sebou přivezli na ukázku. Seznámili je s druhy zásahů (požáry, dopravní nehody, technické pomoci,…), u kterých s tímto vozidlem zasahujeme a vlastními postupy při nich.
Po vyslechnutí těchto základních informací přešla ukázka do zajímavější části, kdy si děti mohly na vlastní kůži vyzkoušet či obtěžkat nářadí a techniku. Obtěžkaly si motorovou pilu, vyzkoušely a obtěžkaly vyprošťovací zařízení LUKAS, oblékly si zásahový oblek s přilbou a dýchacím přístrojem a ostatní na ukázku vytaženou techniku. Děti zhlédly kompletní vybavení vozidla MAN a ti zvídavější si mohly vlézt i dovnitř, kde shlédly další výbavu, např. vysílačky, svítilny, ovládání apod. Děti si vyzkoušely i zapnutí výstražných majáků a krátkodobě i houkačky.
Věříme, že tato ukázka byla přínosem pro děti a rozšířila jim povědomí o naší práci. Děkujeme zástupcům školy, že se této akce můžeme každoročně zúčastnit.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...